Hjernen/Neurobiologi

Center for Mentalisering tilbyder kurser og undervisning til organisationer, som ønsker at implementere værktøjer fra en mentaliseringsbaseret tilgang i deres arbejde. Det er muligt at tilrettelægge undervisningsforløb tilpasset netop jeres ønsker og behov.

Ønsker I tilbud på et forløb, bedes I rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk.

Hvis I har ønsker til undervisning i andre emner end dem her på hjemmesiden, der relaterer sig til mentalisering i arbejdet med udsatte, er I desuden også velkomne til at rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk, og vi derefter undersøge, om det er muligt.

Kursusdage med undervisning med særligt fokus på hjernen/neurobiologi

  • Tilknytning, hjernens udvikling og mentalisering. Vores hjerne er det eneste organ, der reguleres udefra, og når vi rammes på mentaliseringsevnen er vi dybest set funktionelt hjerneamputerede. Vores tilknytningshistorie har en afgørende betydning for hjernens udvikling og dermed for vores evne til at mentalisere. Heldigvis er vores hjerne påvirkelig og dybt afhængig af, hvordan andre møder os. Kurset bevæger sig i spændingsfeltet mellem tilknytning og hjernens udvikling
  • Teenagere og hjernen. Udviklingsopgaver og neuropsykologiske forandringer i teenageårene. Særlige udviklingsmæssige udfordringer for traumatiserede og omsorgssvigtede unge og deres familier. STORM- modellen og mentaliseringsbaseret behandling – principper for og redskaber i det pædagogiske og terapeutiske behandlingsarbejde med traumatiserede unge.

Her kan du se en oversigt over alle de kategorier af kursusdage, Center for Mentalisering tilbyder.