Undervisning på Anna Freud Centeret

Janne Østergaard Hagelquist har igen haft den store fornøjelse at undervise i “Mentalization-Based Treatment (MBT) for Fostering & Adoption” sammen med Dr Sheila Redfern i Anna Freud Centeret. Centeret er for nylig flyttet til sine nye lokaler i Centre of Excellence ved Kings Cross i London, og undervisningen har […]

Ny bog fra Center for Mentalisering

Vores dygtige tegner Rikke Cilja er ved at tegne til vores nye bog “Mentalisering i ledelse og samarbejde”, som udkommer til efteråret.

[…]

Undervisning på skønne Færøerne

Janne og Heino fra Center for Mentalisering har igen nydt at undervise på skønne Færøerne!

[…]

Ledige pladser til efterårets efteruddannelser

Der er stadig ledige pladser på vores populære efteruddannelser til efteråret 2019!
Her udbyder vi følgende efteruddannelser i Aarhus og København:
– “Mentalisering i arbejdet med udsatte børn, unge og voksne” (10-dages forløb)
– “Traumer i familien (…)” (4-dages forløb)
– “Mentalisering i arbejdet med gravide og udsatte forældre til spædbørn eller mindre børn” (4-dages forløb)
– “Mentalisering i organisationen” (2-dages forløb)
– “Mentaliseringsbaseret familiebehandling” (6-dages forløb)

Du kan læse meget mere på vores hjemmeside her.

[…]

Sådan overlever du en lortebarndom

DR har for nylig genudsendt deres dokumentar “Sådan overlever du en lortebarndom”. Dokumentaren har fokus på, hvilke mekanismer der gør, at nogle overlever en lortebarndom og finder et godt voksenliv. Især fremhæves personlige egenskaber som Åbenhed og evnen til at være vedholdende, samt øer af gode relationer – og at man har mødt en afgørende voksen på sin vej, som var der for én.
Se dokumentaren på DR’s hjemmeside her.

[…]

Dokumentar om Münchhausen by proxy

En vanvittig uhyggelig og vanvittig god dokumentar om Münchhausen by proxy fænomenet. Den beskriver de ekstreme følger, det har for datteren Gypsy og hendes mor. Det er også en beretning om transgenerationelle traumer, geniscenesættelse og om at være i forestillingsmodus.

[…]

Biomania

Her får I en fin lille video om Jon G. Allens tanker om “Biomania”.

“Biomania” henviser til en stadig aktuel problemstilling omkring, hvorledes vi skal håndtere videnskabens stadigt stigende mængde evidens, data og fakta. Jon G. Allen bruger neurobiologien som eksempel på et område, hvor forskningen er i fare for at tage over som den eneste […]

Video-univers

Center for Mentalisering har sit eget lille video-univers med illustrationer, der på en letforståelig måde formidler centrale dele af mentaliseringsteorien som fx tilknytning og traumer. Videoerne kan alle med fordel bruges som pædagogisk værktøj til at tale om svære emner med både børn og voksne. Du kan finde alle videoerne på vores hjemmeside her.

Der […]

Removed 3

Nu er der kommet en ny video i trilogien “Removed” – denne gang om en dreng, der kommer i pleje og det rigtig svære i, at et barn skal tilbage til sine forældre, fordi forældrene har udviklet sig og nu kan tage vare på deres barn. Hermed er kærlighed aldrig spildt.

[…]

Video om traumefterreaktioner

Hermed en lille video til brug med børn og voksne, der har efterreaktioner efter et traume. […]