Anna Freud Centerets nye projekt “Schools in mind” – database til undervisningsbrug

I dag er det første skoledag for mange børn. Så husk at se bag om adfærden, for det kan, som videoen viser, godt være lidt hårdt at starte i skole igen.

Vi ved, at lærerjobbet til tider godt kan være lidt hårdt. Derfor vil vi gerne hjælpe jer lærere lidt på vej ved med dette link til databasen ”Schools in mind”. Der kan I finde spændende materiale til undervisningsbrug om børns mentale helbred og velfærd. ”Schools in mind” er Anna Freud Centerets nye store satsning. Alle børn bliver mødt af en skolelærer, hvilket betyder at lærere har kæmpe betydning for børns udvikling og deres mentale udvikling. Tanken bag projektet er derfor, at det er vigtigt at understøtte og prioritere læreren og skolen.

[…]

Skønlitteratur til din sommerferie

Forskning viser, at mennesker, der læser skønlitteratur, har en mere veludviklet mentaliseringsevne (Kidd & Castano, 2013).
Derfor anmelder Center for Mentalisering i løbet af sommerferien gode bøger.

Hold øje med vores Facebook-side, hvor der hver uge i løbet af sommeren kommer nye anmeldelser op – eller tag et kig på vores hjemmeside og find meget mere […]

Inspiration til din sommerferie-læsning

Så står sommeren for døren, og resten af juli vil vi i Center for Mentalisering følge vores sommertradition og bringe skønlitterære anmeldelser her på vores facebook-side

Første anmeldelse er af bogen ”Min mor var besat”, som er skrevet af Peter Øvig.

Bogen er en rigtig velskrevet beretning om depression, kompliceret forhold til mor og en barndom præget […]

Psykoedukative grupper for unge til efteråret 2019

Til efteråret udbyder vi psykoedukative mentaliseringsgrupper, hvor unge har mulighed for at træne mentaliserings-“musklen”. Der er både mulighed for, at unge deltager i gruppen i Center for Mentaliserings egne lokaler i Aarhus eller for, at vi kommer og afholder et gruppeforløb på opholdsstedet eller døgninstitutionen.
Læs meget mere om muligheden for psykoedukationsgrupper for unge på vores […]

Vigtige artikler fra Fonagy i forhold til udviklingen af mentaliseringsbaseret behandling

“What we have changed our minds about part 1 og 2”  er to virkelige vigtige artikler i forhold til udviklingen af mentaliseringsbaseret  behandling. I artiklerne samler Fonagy og kollegaer forståelsen af P-faktor begrebet (en generel faktor for psykisk sygdom) og dennes sammenhæng med epistemisk tillid (åbenhed for social information der er personlig relevant og kan generaliseres). […]

Undervisning på Anna Freud Centeret

Janne Østergaard Hagelquist har igen haft den store fornøjelse at undervise i “Mentalization-Based Treatment (MBT) for Fostering & Adoption” sammen med Dr Sheila Redfern i Anna Freud Centeret. Centeret er for nylig flyttet til sine nye lokaler i Centre of Excellence ved Kings Cross i London, og undervisningen har […]

Ny bog fra Center for Mentalisering

Vores dygtige tegner Rikke Cilja er ved at tegne til vores nye bog “Mentalisering i ledelse og samarbejde”, som udkommer til efteråret.

[…]

Undervisning på skønne Færøerne

Janne og Heino fra Center for Mentalisering har igen nydt at undervise på skønne Færøerne!

[…]

Ledige pladser til efterårets efteruddannelser

Der er stadig ledige pladser på vores populære efteruddannelser til efteråret 2019!
Her udbyder vi følgende efteruddannelser i Aarhus og København:
– “Mentalisering i arbejdet med udsatte børn, unge og voksne” (10-dages forløb)
– “Traumer i familien (…)” (4-dages forløb)
– “Mentalisering i arbejdet med gravide og udsatte forældre til spædbørn eller mindre børn” (4-dages forløb)
– “Mentalisering i organisationen” (2-dages forløb)
– “Mentaliseringsbaseret familiebehandling” (6-dages forløb)

Du kan læse meget mere på vores hjemmeside her.

[…]

Sådan overlever du en lortebarndom

DR har for nylig genudsendt deres dokumentar “Sådan overlever du en lortebarndom”. Dokumentaren har fokus på, hvilke mekanismer der gør, at nogle overlever en lortebarndom og finder et godt voksenliv. Især fremhæves personlige egenskaber som Åbenhed og evnen til at være vedholdende, samt øer af gode relationer – og at man har mødt en afgørende voksen på sin vej, som var der for én.
Se dokumentaren på DR’s hjemmeside her.

[…]