Mentalisering i familien – implementering i praksis

Center for Mentalisering tilbyder kurser og undervisning til organisationer, som ønsker at implementere værktøjer fra en mentaliseringsbaseret tilgang i deres arbejde. Det er muligt at tilrettelægge undervisningsforløb tilpasset netop jeres ønsker og behov.

Ønsker I tilbud på et forløb, bedes I rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk.

Hvis I har ønsker til undervisning i andre emner end dem her på hjemmesiden, der relaterer sig til mentalisering i arbejdet med udsatte, er I desuden også velkomne til at rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk, og vi derefter undersøge, om det er muligt.

I forbindelse med udgivelsen af Janne Østergaard Hagelquist og Heino Rasmussens bog ”Mentalisering i familien”, tilbyder vi et særligt individuelt skræddersyet tilbud på undervisning i anvendelse af bogens teori og modeller

Undervisningen vil samle opmærksomheden om grundbegreber om mentalisering i familien. Her vil der blive lagt vægt på, hvad mentalisering og mentaliseringssvigt er, og hvad man som forældre har af muligheder i forhold til at opnå autoritet og magt i forhold til at udvikle barnet.

I den forbindelse vil “Havuniverset” blive inddraget som en metafor for forældreskab og barnets udviklingsrejse. Hertil tilbydes en lang række ideer og redskaber til, hvordan forældre kan understøtte børns udvikling og læring. Desuden præsenteres også Mentaliseringsværktøjskassen, som består af en række redskaber til at understøtte udvikling af hensigtsmæssig adfærd.

Samtidig præsenteres idéer fra forskning om familiedynamikker og fra strukturel familieterapi om, hvorledes man kan se på sin familie udefra i et helikopterperspektiv og strukturere sig familiemæssigt, så der bliver det mest mentaliserende miljø for alle i familien.

Slutteligt sættes der også fokus på betydningen af vores “baggage”. Her retter opmærksomheden sig også på betydningen af forældrenes egen bagage og evnen til at se sig selv udefra som forælder. Her gennemgås hjælpebegreber som engle, spøgelser, triggere og geniscenesættelse i eget børneværelse.

  • Kursusdagen kan fx foregå ved undervisning af psykolog Line Sangild Thimmer og E*MBA Heino Rasmussen.
  • Kursusdagen henvender sig til døgninstitutioner, skoler, familiebehandlingsafdelinger og rådgivningsenheder, der arbejder med familie og pædagogik.
  • Gennemgangen kan skræddersyes til at vægte gennemgang af netop de modeller, som er relevante for målgruppen.

Varighed

  • fra 9-15.

Kontakt og bestilling

Her kan du se en oversigt over alle de kategorier af kursusdage, Center for Mentalisering tilbyder.