I dokumentaren “Pigen på den lukkede” følger vi den unge pige, Anna, som har flere diagnoser, et misbrug og massive traumer i bagagen. Anna sætter dokumentaren i gennem på rørende vis ord på sin historie, smerte og intense forsøg på at få hjælp. En af de vigtigste pointer i de tre afsnit er, hvor svært det er at få den rette hjælp, hvis man har mange udfordringer og samtidig har et  misbrug. Og ikke mindst hvor svært det er at få hjælp til traumer. Anna udtrykker det på følgende måde: “Jeg tror virkelig man underkender traumer i psykiatrien og i misbrugsbehandling – personer, der har et misbrug har også traumer“.

Dokumentaren følger Anna helt tæt på igennem indlæggelser, relationer til familien, hendes glæde ved hendes hest og hele tiden med et massivt misbrug som en skygge over hverdagen. 

Anna fortæller dokumentarerne igennem reflekteret om, hvad traumer gør ved et menneske; herunder om geniscenesættelse, PTSD symptomer og om funktionen af misbrug for at regulere følelser og for at komme væk fra traumerne.

En modig, ærlig rørende og forfærdeligt trist dokumentar. Den kan ses på TV2 Play. 

Find masser af anmeldelser af gode film og dokumentarer her: https://www.centerformentalisering.dk/relevante-film-og-dokumentarer/