Kursusdag med effektiv indføring i Mentaliseringsguidens modeller og anvendelse, samt indsigt i teori og grundprincipper i mentaliseringsbaseret behandling i forhold til udsatte børn, unge og voksne.
Undervisningen sætter kursusdeltageren i stand at udvælge redskaber og anvende modellerne i det mentaliserende arbejde sammen med barnet/den unge – og dermed skabe overgang og sammenhæng mellem teori og praksis.
Gennemgang af bogens struktur og de 4 hoveddele:
- Analyse og teori, der indeholder de grundlæggende mentaliseringsmodeller, som kan bruges til at skabe overblik over teorien eller kan anvendes konkret til analyse af et barn, en ung eller en familie.
- Psykoedukation, som består af modeller, som kan bruges til at give de udsatte bedre forståelse af mentalisering og traumer og derigennem forstå sig selv bedre. Disse modeller kan anvendes direkte i behandlingen.
- Redskaber til den professionelle, som handler om den professionelles egen refleksion. I mentaliseringsbaseret behandling er den professionelles evne til at skabe ro i sit eget sind og at forstå sine egne mentale tilstande, central i forhold til at kunne lave virksom behandling.
- Øvelser, som indeholder modeller til det mentaliserende arbejde sammen med barnet/den unge. Denne del er bygget op om STORM-modellen, så der er behandlingsværktøjer til hvert af de fem behandlingselementer: Sikkerhed, Tænk traumer, Opbyg evner, Ressourcer og Mentalisering.