efterår 2024 – aarhus
På denne efteruddannelse får deltagerne indsigt i mentaliseringsbaseret supervision. Der arbejdes med at se bag om adfærden og reflektere over samt fastholde et åbent sind. Der er fokus på viden om parallelle processer, mentaliseringssvigt, traumer og tilknytning hos både supervisand, supervisionsgrupper og selve målgruppen. På denne uddannelse har du mulighed for at lære håndværket bag at supervisere. Der gives indblik i en konkret model, som gør det lettere at få overblik over sagen samt bruge din faglige viden til gavn for supervisanden samt dem, supervisionen ellers vedrører.
På efteruddannelsen udleveres desuden en manual, der giver overblik over supverisionsprocessen.
I undervisningen veksles mellem teoretiske oplæg, træning og praktiske øvelser, hvor teorien illustreres med cases og andre eksempler.
Efteruddannelsen henvender sig til psykologer, konsulenter, ledere, supervisorer og alle andre, der arbejder med eller ønsker mere viden om supervision.
Kontakt kursusleder Johanne Zinck Jørgensen ved spørgsmål:
johanne@centerformentalisering.dk
Efteruddannelsen løber fra september 2024 til januar 2025
Dag 1: 16. september 2024
Dag 2: 8. november 2024
Dag 3: 20. januar 2025
Alle dage er fra kl. 9.00-15.00
I lokaler i Aarhus C i gåafstand fra banegården. Rosenkrantzgade 31, 2. tv, 8000 Aarhus C.
Fristen for tilmeldning er endnu ikke fastlagt.
Ved uddannelsens afslutning uddeles kursusbevis.
KOMPETENCEFONDEN:
Denne uddannelse kvalificerer dig som leder eller medarbejder til at kunne forstå organisationer, grupper og ledelse i et mentaliseringsbaseret perspektiv.
9.000 kr. inkl. forplejning.
Prisen er ekskl. Moms.
Deltagere på kurset får derudover udlevet Center for Mentaliserings supervisionsmanual, som bl.a., indeholder teori, redskaber og ideer til løsninger på udfordringer i supervision.
Supervision på deltagers sag
Dato: 16. september 2024.
Tidsrum: 9.00 – 15.00.
Underviser: Janne Østergaard Hagelquist.
Dato: 8. november 2024.
Tidsrum: 9.00 – 15.00.
Underviser: Mette Bak Gundersen.
Særligt fokus på deling af praksiserfaring fra nyligt afholdte supervisioner. Dilemmaer fra disse erfaringer vil blive diskuteret i relation til tidligere gennemgået teori og trænet i konkret supervisionsdemonstrationer.
Dato: 20. januar 2025.
Tidsrum: 9.00 – 15.00.
Underviser: Mette Bak Gundersen
Der tages forbehold for ændringer i programmet, som ikke påvirker det samlede udbytte af efteruddannelsen.
Janne Østergaard Hagelquist er autoriseret psykolog og godkendt som specialist i børnepsykologi og supervision. Hun arbejder med behandling af børn, unge og familier, hvor der har været omsorgssvigt, overgreb og/eller vold. Janne er grundlægger af Center for Mentalisering, som har til formål at udbrede viden om mentalisering og anvendelsen af mentaliseringsbaseret behandling i arbejdet med udsatte børn, unge og voksne. Janne er forfatter og medforfatter til flere bøger, herunder ”Mentalisering i mødet med udsatte børn” (2012), ”Mentalisering i pædagogik og terapi” (2014), “Mentaliseringsguiden” (2015), “Mentalisering i organisationen” (2016), “Mentalisering i familien” (2017) og senest “Mentalisering i ledelse og samarbejde” (2019).
Mette er autoriseret cand. psych. Hun har de sidste to år arbejdet som privatpraktiserende psykolog med speciale indenfor traumer og sorg. Hun arbejder både med voksne, børn og familier, som på den ene eller anden måde har fået sorg tæt på livet gennem kritisk sygdom, død eller andre traumatiserende oplevelser.
Mette har bl.a. erfaring fra tidligere ansættelser i PPR, Kræftens Bekæmpelse og Palliativt Team. Her har hun både haft terapeutiske forløb, men også undervist og superviseret forskellige faggrupper, som arbejder med alvorligt syge og døende mennesker og deres pårørende.
Mette er særligt optaget af, hvordan vores mentalisering påvirkes ved alvorlig sygdom og tab – både hos professionelle, patienter og pårørende – og herunder, hvordan vi som professionelle kan støtte mulighed for mentaliserende samspil i de relationer vi møder og selv indgår i, i arbejdet med kritisk sygdom og sorg.