Misbrug

Center for Mentalisering tilbyder kurser og undervisning til organisationer, som ønsker at implementere værktøjer fra en mentaliseringsbaseret tilgang i deres arbejde. Det er muligt at tilrettelægge undervisningsforløb tilpasset netop jeres ønsker og behov.

Ønsker I tilbud på et forløb, bedes I rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk.

Hvis I har ønsker til undervisning i andre emner end dem her på hjemmesiden, der relaterer sig til mentalisering i arbejdet med udsatte, er I desuden også velkomne til at rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk, og vi derefter undersøge, om det er muligt.

Kursusdage med undervisning med særligt fokus på misbrug

  • Hvordan arbejder vi mentaliserende med unge, der har et problematisk rusmiddelbrug eller misbrug? Herunder unge og rusmidler – Ungesyn, værdier og et udviklingsperspektiv. Hvad karakteriserer unge med rusmiddelproblematikker? Hvordan kan vi forstå unges brug/misbrug af rusmidler? En helhedsorienteret tilgang til unge med rusmiddelproblematikker. Hvad er virksomt i forhold til unge med interventionskrævende brug af rusmidler? Samtalen med den unge (temaer, tips og tilgange) i et mentaliseringsperspektiv.
    Ved Susanna de Lima
  • Mentalisering i misbrugsbehandling i teori og praksis. Hvordan forstås misbrug i et mentaliseringsperspektiv? Og hvordan inddrages mentalisering i misbrugsbehandling?
    Ved Elisa Baunsgaard

Her kan du se en oversigt over alle de kategorier af kursusdage, Center for Mentalisering tilbyder.