Hvis ikke du har set disse to dokumentarer, så er påsken måske en oplagt mulighed for at få dem set. De får i hvert fald de største anbefalinger herfra.

🔹Alene hjemme på nettet (DR)

Dokumentaren har været meget omtalt, hvilket formentligt skyldes vigtigheden af den. I dokumentarens to afsnit bliver man inddraget i en online verden, hvor børn og unge udsættes for vold, selvskade og mobning via nettet.

Viden om de unges online verden er et must for alle, der har kontakt med børn i hverdagen. Dette illustrerer dokumentaren i form af følgende vigtige pointer:

1) De voksne skal deltage i deres børns online liv

2) Børn og unge deler ikke det, de oplever, hvis de er bange for, at det kan få konsekvenser ved eksempelvis at få frataget deres telefon eller adgang til sociale medier.

🔹Et helvedes børnehjem (TV2 play)

Denne dokumentar giver et hjerteskærende indblik i, hvor hjælpeløs man er som anbragt, hvis de voksne, der skal passe på en, er draget af en forrået kultur. Dokumentaren indeholder rystende beretninger fra unge og voksne, der fortæller om profesionelle, der provokerer til magtanvendelse og bevidst stresser sårbare unge.

På trods af at det er vanskeligt at være vidne til, at der er unge, der har haft sådanne oplevelser, er det alligevel en vigtig dokumentar, der belyser, hvorledes profesionelle kan ende i vedvarende mentaliseringssvigt. Lige så hvor vigtigt det er, at man reagerer, hvis man er vidne til sådanne hændelser.

Derudover vigtigheden af at man som professionel siger undskyld og bekræfter de unges oplevelser ved at sætte ord på den virkelighed, som blev fordrejet.