Organisation og ledelse

Center for Mentalisering tilbyder kurser og undervisning til organisationer, som ønsker at implementere værktøjer fra en mentaliseringsbaseret tilgang i deres arbejde. Det er muligt at tilrettelægge undervisningsforløb tilpasset netop jeres ønsker og behov.

Ønsker I tilbud på et forløb, bedes I rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk.

Hvis I har ønsker til undervisning i andre emner end dem her på hjemmesiden, der relaterer sig til mentalisering i arbejdet med udsatte, er I desuden også velkomne til at rette henvendelse til kontakt@centerformentalisering.dk, og vi derefter undersøge, om det er muligt.

Kursusdage med undervisning med særligt fokus på ledelse og organisation

  • Mentalisering i organisationen: Med udgangspunkt i bogen “Mentalisering i organisationen” belyses: Hvad er mentalisering og hvorfor spiller mentaliseringsevnen en afgørende rolle i sociale organisationer? Hvad sker der når grupper og teams løber af sporet og mister mentaliseringsevnen? Sikkerhed, tryghed og tilknytning – adgangen til den sociale medarbejder kan folde sig ud. Den mentaliserende organisation og betydningen af at se sig selv udefra. Erfaringer fra eget lederskab. Dagen vil inkludere redskaber, øvelser og caseeksempler.
  • Mentalisering som ledelsesredskab: Med udgangspunkt i bogen “Mentalisering i organisationen” belyses: Hvad mentalisering i ledelse er, og hvordan ledere og medarbejdere skaber en mentaliserende organisation? Hvordan du får en ny og effektiv forståelse for organisationen gennem et mentaliserende perspektiv. Mentaliseringssvigt i organisationer, når ledelsen ikke er mentaliserende. Sikkerhed i organisationer, hvordan du skaber sikkerhed overfor borgerne, men også i personalegruppen. Hvordan du spotter kritiske faktorer i f.eks. teamsammensætning?. Hvordan du bruger egne evner i samarbejde og ledelse bedst muligt. Erfaringer fra eget lederskab. Dagen vil inkludere redskaber, øvelser og caseeksempler.
  • Særlige udfordringer i ledelse – mentaliseringsbaserede strategier til håndtering af disse. Magt og moderne ledelse. Konflikthåndtering. Lederens bidrag til mentalisering i egen ledergruppe. Mentalisering i ledelse og samarbejde. Mentalisering i ledelse som et personligt anliggende der involverer selvindsigt og bevidsthed omkring egne virkemidler.

Her kan du se en oversigt over alle de kategorier af kursusdage, Center for Mentalisering tilbyder.