FLUGT  er et virkelig vellykket interaktivt visuelt og auditivt museum om et meget vigtigt emne – mennesker på flugt.

Gennem personlige flygtningeberetninger får man viden om hvordan det opleves at måtte sige farvel til alt hvad man kender og det at være på flugt. Der er rørende beskrivelser af de følelser flygtninge kan opleve – blandt andet sorg, savn, overlevelse og skyld.

Der er også gribende beretninger af hvordan det opleves at komme til et nyt land – hvad der er positivt, men også alt det svære; traumerne, at være en minoritet og oplevelsen af at være uønsket.

Museet ligger i området ved Oksbøl Flygtningelejr, en lejr som blev etableret efter anden Verdenskrig til husning af tyske flygtninge. En del af udstillingen er placeret i de gamle barakker og ved siden af kirkegården med de mange døde tyske børn.

Museet tilbyder også en fin beskrivelse af de personlige konsekvenser af dette og det sidste århundredes krige og konflikter. Alt i alt er det virkelig et besøg værd.

Vi har samlet vores anbefaling af museet her, hvor du også kan finde mere relevant litteratur og artikler om mennesker, der har traumer i bagagen: https://www.centerformentalisering.dk/litteratur-om-traumer-boeger-og-artikler/