Psykologer internationalt har de seneste måneder klapret med deres journaler og kleenexbokse i begejstring og forventningsfuldhed over Disney Pixar’s nye film ”Inderst inde” (eng. Inside out).
I Center for mentalisering forstår vi godt begejstringen, og kan varmt anbefale filmen. Den handler om følelser, som jo som bekendt er kongevejen til mentalisering. En del af grundfølelserne har i filmen fået deres eget liv, og som filmen skrider frem bliver det tydeligt, hvordan vi har brug for alle vores følelser, også de triste, for at få hjælp og støtte af vores nære. Filmen leverer også en flot beskrivelse af teenageperioden med alle dens tab og svære følelser og store udviklingspotentiale.
Til sidst i filmen ser vi forskellige mennesker (og dyrs) mentale tilstande, og i denne finale lykkes det at slutte en god og sjov tegnefilm med spotlight på mentalisering.
Det værd at prøve at tage sine børn eller plejebørn med ind og se den. Kan man lokke sin teenager med ind og se en ”børne-disney-film” skal det prøves, men forvent afsky når du adspørger teenageren herom, og husk så at afsky er en vigtig grundfølelse 🙂